Testissä vegaaninen luonnonkosmetiikka - kolmen perheen käyttökokemuksia.

Tämän kesän blogiyhteistyökumppaniksi valikoitui NATCOS NORDIC, joka tuo maahan sekä jälleenmyy laadukasta luonnonkosmetiikkaa, mm. kovasti arvostamiani SANTE Naturkosmetiksin tuotteita.


Saksalainen SANTE on kehittänyt aidosti vegaanisia luonnonkosmetiikkatuotteita jo 40 vuotta, ja siksi heidän voi hyvällä syyllä sanoa olevan yksi alan pioneereista Euroopassa. 

SANTEN tuotteiden valmistuksessa ei käytetä eläinperäisiä aineita, eikä tuotteita testata eläimillä. Lisäksi tuotteiden ja tuotannon ympäristövaikutukset on huomioitu aina pakkausten valmistuksesta tuotteen ainesosien biohajoavuuteen loppukäytössä. SANTE Naturkosmetiksin tuotanto on siten arvoiltaan kestävää kehitystä tukevaa: "The SANTE philosophy is the desire to make the world a better place. That's why we produce considerate towards humans, animals and nature. "Care for you and the world". " (suora lainaus: https://www.sante.de/en/about-sante.html, 19.6.2017)

SANTE Naturkosmetiksin tuotteet sopivat mainiosti laatua ja edullisuutta sekä ympäristön hyvinvointia arvostavalle kuluttajalle. Ja mikä parasta, ne soveltuvat tutkitusti toimivien sekä hellävaraisten ainesosiensa puolesta myös lapsille päivittäiseen käyttöön.

Lisäksi lähes kaikki SANTEN tuotteet ovat "NATRUE"- sertifioituja eli voit olla varma siitä, että ne ovat aidosti luontoa kunnioittaen valmistettuja.

Kaikista edellämainitsemistani syistä johtuen halusin NATCOS NORDICIN laajasta tuotevalikoimasta kokeiluun juuri SANTEN tuotteita, ja ne pääsivätkin tiukkaan syyniin omassa perheessäni sekä kahdessa muussa eteläsuomalaisessa perheessä laatimani tuotetestauksen merkeissä:


Laadin osasta testituotteista kolme pientä testipakettia, jotka sisälsivät suihkugeelejä, shampoota sekä body lotioneita. 

Kaksi testipakettia lähetin aivan sattumanvaraisiin, vapaaehtoisiksi testaajiksi ilmoittautuneisiin perheisiin, jotka löysin Luonnonmukainen elämä-  Facebookryhmän aktiivien joukosta. 

Toinen testiperheistä kokeili päivittäiseen käyttöön SANTEN granaattiomena suihkusaippuaa sekä body lotionia (1 aikuinen), toinen perhe (2 aikuista, 1 lapsi) sai testiin bio-kurkku-aloe vera suihkusaippuan sekä saman sarjan body lotionin. Itse testasin perheeni kera (1 aikuinen ja 2 lasta) SANTEN päivittäiseen käyttöön soveltuvan omenashamppoon.Palautetta shamppoosta, suihkusaippuoista ja body lotioneista: Suihkusaippuoissa ja shamppoossa on kaikissa upea, geelimäinen koostumus, joka puhdistaa erittäin hyvin sekä tuntuu miellyttävältä käytössä - granaattiomenasuhikusaippuan ja voiteen tuoksu oli aikuistestaajan mielestä turhan voimakas, muiden tuotteiden tuoksut ja ainesosat sopivat niin aikuisille kuin lapsille. 

Kaikki testatut tuotteet ovat hyvin levittyviä, riittoisia ja hinta-laatusuhteeltaan loistavia, bio-kurkku-aloe tuotteiden koostumus sekä tuoksu puhuttelivat jopa yhden testiperheen miestestaajaa - iso plussa SANTELLE tästä. Bio-kurkku-aloe vera suihkusaippua ja voide soveltui testiperheen mukaan myös atooppiselle iholle. Niin granaattiomenavartalovoide kuin myös bio-kurkku-aloe voide imeytyivät hyvin ja nopeasti.

Lähes kaikki testaajat ostaisivat/käyttäisivät kokeilemiaan tuotteita uudelleen (yhteensä 6/7 testaajasta), koska ne olivat miellyttäviä ja helppoja käytössä, edullisia, vegaanisia, luontoystävällisiä, riittoisia ja tuoksumaailmaltaan sopivia päivittäiseen käyttöön. Oman perheeni testituotetta, siis peräti kolmen henkilön käytössä ollutta omenashamppoota, on nyt kuukauden testauksen jälkeen jäljellä lähes puolet ja sen tai vastaavan tuotteen hinta jälleenmyynnissä on vain n. 8 € (300 ml). Tilattavissa esim. Ruohonjuuren verkkokaupasta. Todella edukasta!

Kaiken kaikkiaan SANTE Naturkosmetiksin shamppoo, body lotionit ja suihkusaippuat lunastivat kaikki ne odotukset, joita olin kyseiseen merkkiin kuluttajana ja perheenäitinä kohdistanut.

Seuraavaksi otan itse testiin nämä täysin tuoksuttomat, hellävaraiset kasvojenpuhdistustuotteet, joita sain myös NATCOSIN testipaketissa kokeiltavaksi, ja lisänä testiin pääsevät kuvan vegaaninen silmänympärysvoide sekä käsivoide. 


Tämän kuvan tuotteista sekä omista käyttökokemuksistani voit lukea enemmän elokuussa ilmestyvästä postauksestani. SANTEN kesäisen tuotetestauksen tiimoilta olen järjestänyt blogini FB-sivulle: Justwritelahti - pienen arvonnan eli käy ihmeessä kesän aikana tykkäämässä sivustani ja voit voittaa vegaanisen päivä- ja yövoiteen itsellesi hemmotteluhetkiin. 

Arvonta päättyy 15.7.2017, jolloin blogini myös palaa ansaitulta kesätauolta hauskan, koko perheelle soveltuvan vesiliikuntamuodon esittelyn merkeissä.

Haluatko lisätietoja blogissani testaamistani SANTEN tuotteista tai haluatko jälleenmyydä testattuja tuotteita:

Ota yhteyttä NATCOS NORDIC

Suositut tekstit